Proizvodi i Usluge

Garantovan kvalitet je glavna odlika naše ponude, koja se sastoji iz sledećih proizvoda i usluga:

Ulje od lješnika 9.50 KM

Hladno cijeđeno - djevičansko

100ml = 9.5KM
200ml = 18KM

• 100% Prirodno
• Bez ikakvih dodataka
• Bez GMO
• Zdrava hrana
- odlično za srce
• Bogato vitaminom E
- odlično za kožu
• Prirodni antioksidant
• Nerafinisano

 

Lješnik jezgro 14.90 KM

Od nas možete očekivati samo najbolji kvalitet lješnika u jezgru. Izbor sorti, posvećenost detaljima i savremen način obrade osigurava da naši kupci uvijek dobiju lješnik u jezgru koji je svijež, ukusan i vizuelno privlačan. Visok nivo kvaliteta proizvoda je rezultat pažnje prilikom odgoja biljaka, brzog prikupljanja i čišćenja zrelog roda korištenjem savremene mehanizacije, promptnog sušenja u specijalizovanim sušarama i odgovajućeg skladištenja. Prilikom procesa krckanja i finalnog pakovanja posebna pažnja se posvećuje selekciji, adekvatnim higijenskim uslovima i sortiranju (kalibriranju) jezgra. Ponuđena cijena je za količine od 10kg i više.

Pročitajte više

Lješnik u ljusci 6 KM

Najbolji način očuvanja prirodnih osobina i ukusa lješnika je skladištenje lješnika u ljusci u prostorijama sa niskim procentom vlažnosti i adekvatnim temperaturnim uslovima. Dodatno, procesima kalibracije i selekcije osiguravamo visok nivo kvaliteta ponude. Pročitajte više

Sadni materijal 4.00 KM

U ponudi imamo sertifikovan sadni materijal sledećih vsta lješnika: Tonda di Giffoni, Tonda Gentille Romana, Tonda Gentile delle Langhe i Mortarella. Nudimo i jednogodišnje i dvogodišnje sadnice. Ponuđene sorte se odlično međusobno oprašuju. Pročitajte više

Usluge krckanja 1.50 KM

Trenutni kapaciteti iznose oko 200kg na dan. U cijenu je uračunati:
- krckanje
- primarno odvajanje od ljuske
- čišćenje i selekcija

 

 

 

Usluge sakupljanja lješnika Po dogovoru

Sakupljanje lješnika vršimo pomoću mehaničkog skupljača proizvedenog od strane renomiranog italijanskog proizvođača (GF), koji se smatra najboljim u klasi. Sakupljač je u mogućnosti da ostvari visok nivo kolekcije i u uslovima koji nisu idealni za skupljanje, kao što su: visoka trava, vlažnost i prisustvo drugih materijala (granja, komušine i sl.). Dvije faze čišćenja, tj. separacije, prilikom samog prikupljanja imaju za rezultat nivo čistoće od 98%, sa odstranjenim kamenjem, granama, komušinom, i sl.

Usluge sušenja koštuničavog voća Po dogovoru

U mogućnosti smo da ponudimo i kvalitetne usluge sušenja svih vrsta koštuničavog voća. Trenutni kapaciteti su oko 3 kubna metra (oko 2t, zavisno od vrste koštuničavog voća) na dan. Proces je striktno regulisan termoregulatorima a vlažnost je provjerama vlagomjernim sondama i sličnim mjeračima. Trajanje sušenja zavisi od inicijalne vlažnosti, vrste voća, tj. maksimalne preporučene temperature za sušenje određene vrste i ciljanog nivoa vlažnosti proizvoda na kraju sušenja. Lješnik sušimo do nivoa od 4% do 5% na temperaturama ispod 40% da bi zadržali prirodan ukus i svojstva biljnih ulja, te osigurali dugotrajnu svježinu proizvoda.